Zelfgemaakte crème om de huid op natuurlijke wijze lichter te maken

Wil je je huid op natuurlijke wijze lichter maken, zonder agressieve chemicaliën te gebruiken? In dit artikel zullen we je leren hoe je thuis een crème kunt maken om je huid te bleken. We gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten die mild zijn voor je huid en gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

Natuurlijke ingrediënten worden steeds populairder in de wereld van huidverzorging en cosmetica, omdat ze vaak veiliger en milder zijn voor de huid dan synthetische ingrediënten. Uit onderzoek is gebleken dat natuurlijke ingrediënten, die rijk zijn aan vitamine C en E, de huid verlichten kunnen.

huid lichter maken met zelfgemaakte creme
Huid lichter maken met zelfgemaakte creme

De ingrediënten die we in het artikel noemden – zoals kokosolie, amandelolie, bijenwas, cacaoboter en etherische olie van citroen of sinaasappel – zijn allemaal natuurlijke ingrediënten die mild zijn voor de huid en veel voordelen hebben in het verlichten ervan. Het leuke aan natuurlijke ingrediënten om de huid lichter te maken is dat ze dus daadwerkelijk kunnen helpen in het verminderen van ongewenste pigmentatie. Daarnaast hebben bijna alle natuurlijke opties een ander voordeel namelijk, het verbeteren van de textuur van de huid en het voeden van de huid.

Laten we beginnen

Benodigdheden

 • 1/2 kopje kokosolie
 • 1/2 kopje amandelolie
 • 1/4 kopje bijenwas
 • 1/4 kopje cacaoboter
 • 10-15 druppels etherische olie van citroen of sinaasappel

Stappen om de crème te maken

Stap 1: Smelt de bijenwas, cacaoboter en kokosolie in een pan op laag vuur. Roer regelmatig totdat alles volledig is gesmolten.

Stap 2: Haal de pan van het vuur en voeg de amandelolie toe. Roer goed totdat alles goed is gemengd.

Stap 3: Voeg de etherische olie van citroen of sinaasappel toe. Deze oliën staan bekend om hun huidblekende eigenschappen.

Stap 4: Giet het mengsel in een glazen pot en laat het afkoelen. De crème zal steviger worden naarmate het afkoelt.

Hoe te gebruiken

Breng de crème aan op je huid, bij voorkeur na het douchen of baden, als je huid nog vochtig is. Masseer de crème zachtjes in de huid totdat het volledig is opgenomen.

Nog een zelfgemaakt recept

Ingrediënten:

 • 1/2 kopje cacaoboter
 • 1/2 kopje sheaboter
 • 1/4 kopje kokosolie
 • 1/4 kopje amandelolie
 • 10-15 druppels etherische olie van lavendel
 1. Smelt de cacaoboter, sheaboter en kokosolie in een pan op laag vuur. Roer regelmatig totdat alles volledig is gesmolten.
 2. Voeg de amandelolie toe en roer tot het mengsel goed is gemengd.
 3. Haal de pan van het vuur en voeg de etherische olie van lavendel toe. Deze olie heeft een kalmerende werking op de huid en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid.
 4. Giet het mengsel in een glazen pot en laat het afkoelen. De crème zal steviger worden naarmate het afkoelt.

Hoe te gebruiken

Breng de crème aan op de delen van je huid die je lichter wilt maken. Masseer de crème zachtjes in de huid totdat het volledig is opgenomen. Gebruik de crème dagelijks voor het beste resultaat.

Voordelen van de ingrediënten

 • Kokosolie: Kokosolie heeft een hydraterende werking op de huid en bevat vetzuren die de huid kunnen helpen verlichten.
 • Amandelolie: Amandelolie is rijk aan vitamine E, wat de huid kan helpen verjongen en verhelderen.
 • Bijenwas: Bijenwas heeft een beschermende werking op de huid en houdt vocht vast.
 • Cacaoboter: Cacaoboter heeft een voedende werking op de huid en bevat antioxidanten die de huid kunnen helpen verjongen.
 • Etherische olie van citroen of sinaasappel: Etherische oliën van citroen en sinaasappel bevatten citroenzuur, wat de melanineproductie in de huid kan verminderen en de huid lichter maken.
 • Sheaboter: Sheaboter heeft een hydraterende werking op de huid en bevat vetzuren die de huid kunnen helpen verlichten.
 • Etherische olie van lavendel: Etherische olie van lavendel heeft een kalmerende werking op de huid en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en roodheid.

Tot slot

Je kunt op natuurlijke wijze een crème maken om je huid te bleken met behulp van eenvoudige ingrediënten. Deze zelfgemaakte crème is mild voor de huid en kan helpen om de huid lichter te maken zonder agressieve chemicaliën te gebruiken. Kortom, het gebruik van natuurlijke ingrediënten om de huid lichter te maken is niet alleen effectief en veilig, maar het kan ook een positieve bijdrage leveren aan ons milieu en het biedt ons de mogelijkheid om ons creatieve talent te uiten en unieke producten te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *