bruine vlekken in het gezicht verwijderen

Voorgoed afkomen van bruine vlekken in het gezicht

Niks is vervelender dan het hebben van meerdere bruine vlekken op het gezicht, en we hebben het hier dus over pigmentvlekken. Veel van ons krijgen er last van zodra we ouder worden, en aan dit proces valt weinig te doen. Maar gelukkig kunnen we wel iets aan deze vlekjes doen. Hoe je dan voorgoed van deze bruine vlekken in gezicht afkomt? Dat zal ik je nu vertellen.

pigmentvlekken in gezicht verwijderen

Het gebruiken van yoghurt

Yoghurt is zoals je waarschijnlijk weleens hebt gemerkt redelijk zuur en bovendien bevat het een heleboel goede bacteriën. Het zuur licht de donkere plekken op en de goede bacteriën bevatten vaak enzymen die de melanine, wat de donkere kleur veroorzaakt, kunnen afbreken. Door yoghurt met wat honing te mengen creëer je een perfect gezichtsmasker wat je op gezicht kan aanbrengen. Na het een half uur laten intrekken kun je het weer van je gezicht wassen met koud water. Wanneer je dit masker regelmatig gebruikt zal je een duidelijk verschil gaan merken.

Pigmentvlekken gezicht verwijderen crème

Er zijn een heleboel verschillende crèmes op de markt die bruine vlekjes in het gezicht verwijderen. Deze crèmes bevatten stoffen die de huid ingaan en hier het pigment afbreken en de extreme aanmaak van het pigment stopzetten. Bovendien beschermen deze crèmes je huid tegen de uv-stralen van de zon waardoor er ook geen nieuwe pigmentvlekken meer bijkomen. Een goede crème die ik absoluut aan kan raden is Skinlight whitening treatment. Dit is een huidcreme die je uitsluitend op de donkere gedeeltes van de huid kunt aanbrengen. Het is daarnaast een Nederlands product en heeft hele positieve recensies.

bruine vlekken in het gelaat
Een bleekcreme zoals Skinlight whitening treatment dringt tot diep door in de huidcellen.

Het gebruiken van exfoliatie

In de iets betere gezichtsverzorgingswinkels verkopen ze vaak een speciale peeling voor pigmentvlekken. Deze peeling schraapt de pigmentkorreltjes eraf en vermindert zo de pigmentvlekken, maar vaak bevatten ze ook antioxidanten. Antioxidanten gaan de vorming van nieuwe pigmentvlekken tegen doordat ze de vrije radicalen tegenwerken die bij het pigmentatie proces ontstaan.

Een laserbehandeling

Er zijn meerdere klinieken in Nederland waar een laserbehandeling wordt aangeboden die de pigmentvlekken lichter van kleur maakt. De laserstraling die ze hier gebruiken heeft een specifieke frequentie die alleen de pigmentcellen aantast, waardoor de rest van je huid ongedeerd blijft. Deze behandelingen zijn vaak erg effectief in het lichter maken van de pigmentvlekken en kunnen dus wel zeker een goede oplossing zijn. Het is een goed idee om dit eerst met je dokter te bespreken, aangezien die je kan vertellen of jouw pigmentvlekken geschikt zijn voor een laserbehandeling. Bovendien kan hij jou naar een goede kliniek doorverwijzen

Eind oordeel

Zoals je wel ziet is er geen reden om met je pigmentvlekken rond te blijven lopen, er zijn genoeg manieren om ervan af te komen. Zo kun je yoghurt gebruiken als je het natuurlijk wilt houden. Of je kunt een pigmentvlekken gezicht verwijderen crème gebruiken om van de pigmentvlekken af te komen en je gezicht te beschermen. Maar wanneer je iets eenmaligs en definitiefs wil dan kan het een goed idee zijn om een laserbehandeling te nemen, bespreek dit alleen wel altijd met je dokter. Je kunt vandaag nog beginnen met meer onderzoek doen naar deze behandelingen en op basis hiervan een goed doordachte keuze maar over een behandeling.

3 thoughts on “Voorgoed afkomen van bruine vlekken in het gezicht

  1. Ik heb ook last van bruine vlekken in mijn gezicht, vooral op mijn wangen. Ben heel erg benieuwd naar de crème en lees er veel goede verhalen over.

  2. Het gebruik van laser vind ik toch een beetje eng, ook lees ik veel ervaringen en meestal zijn deze niet zo heel positief.. heeft iemand hier ervaring met een blekende creme?

  3. Duidelijk uitgelegd en fijn om te weten dat je toch wel van je pigmentvlekken af kunt komen.. heb veel kleine zwarte vlekjes in mijn gezicht, echt heel lelijk 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *