Snel een lichte huid krijgen doe je zo!

Vooral nu de zomermaanden er weer aan zitten te komen is het belangrijk dat je de huid goed beschermd tegen de zon. Om snel een lichte huid te krijgen is het belangrijk om ook enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Hieronder vind je veel tips die je kunnen helpen voorkomen om een donkere huid te krijgen. 

Hierbij kun je denken aan beschermd naar buiten gaan, op tijd beginnen met een whitening gezichtscrème, scrubben of kiezen voor een professionele behandeling. In dit artikel lees je daar meer over. Hopelijk heb je er iets aan!

hoe krijg ik een lichte huid

Voorzorgsmaatregelen nemen

Wanneer je al een lichte huid hebt, is het belangrijk dat je de kleur ook goed vast blijft houden. Natuurlijk is dat lastig wanneer de zon de hele dag schijnt zoals in de zomermaanden of op vakantie. Gelukkig zijn er tal van manieren om er voor te zorgen dat je je lichte kleur behoudt.

  • Ga altijd beschermd naar buiten door een goede zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge spf factor. Aangeraden wordt om altijd te kiezen voor spf 30 of hoger.
  • Op vakantie of bevind je je in een zonnig oord? draag dan altijd een hoedje zodat je gezicht in de schaduw blijft. Ook in de schaduw kleur je bij, dus wel goed zonnebrandcrème blijven smeren!
  • Scrubben: scrub je lichaam en/of gezicht met een milde scrub waar jezelf een klein beetje citroensap aan toevoegt. Belangrijk is dat je altijd goed kijkt naar hoe je huid hierop reageert. Irriteert het? gebruik dan minder citroen of voeg olie toe aan je scrub. Wat je ook niet moet vergeten is dat je je huid na het scrubben goed blijft hydrateren met een bodylotion of dag/nachtcrème.
  • Onderga eens per maand een chemische peeling. Je hebt tegenwoordig vele verschillende chemische peelings. Wanneer je een peeling boekt, vergeet er dan niet bij te vermelden wat je er precies mee wilt bereiken. Aangeven dat je graag wilt dat je huid vlekkeloos en licht blijft is absoluut geen schande.

Snel een lichte huid krijgen doe je zo

Een lichtere huid krijgen doe je vandaag de dag op vele verschillende manieren. Niet alle manieren die ik hieronder voor je opgesomd heb zullen voor iedereen werken. Maar er zit zeker weten wel één manier tussen die voor jou uitkomst zal bieden. Lees je mee?

een lichtere huid met skinlight

1) Huid verlichtende crème: een dergelijke crème zorgt meestal voor goed resultaat en werkt effectief. Je ziet meestal al verschil na 8-12 weken, je gaat dan net zolang door totdat je het gewenste resultaat bereikt hebt. Er zijn verschillende huid verlichtende crèmes die je kunt gebruiken. Mijn favoriet is toch wel die van Skinlight.

2) Scrubben met citroen: deze methode heb ik al eerder aangehaald. De methode werkt goed om je lichte kleur te behouden, maar zorgt er ook voor dat je huid lichter wordt. Meestal combineer je deze methode met de crème maar je kunt de methode ook eerst afzonderlijk toepassen. Geeft het te weinig resultaat, dan kun je altijd nog de crème aanschaffen.

3) Exfoliëren of te wel chemische peeling: aan de hand van een dergelijke peeling wordt je huid lichter. Hoe werkt dat precies? nou als volgt: bij deze methode wordt er een chemisch goed op je huid aangebracht en in gemasseerd door een specialist. Na de behandeling is je huid vaak een klein beetje rood en zie je nog geen resultaat, want dat komt pas later. Na 1-2 dagen begint je huid te vervellen en komt daar nieuwe huid voor in de plaatst. Deze nieuwe huid is vaak een stuk lichter. Om de lichte kleur te behouden smeer je iedere dag een hoge spf factor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *