Pigment- ouderdomsvlekken verwijderen

Handvlekken zó haal je ze weg

Als je ouder wordt krijg je pigment- of ouderdomsvlekken. Deze komen over het algemeen op de meest vervelende plekken en zijn dus voor iedereen zichtbaar, dus ook voor jezelf. En dat wil je niet altijd. Het liefst zijn die handvlekken gisteren al verdwenen. Tijd dus om ze weg te halen, maar hoe doe je dat? Ouderdomsvlekken verwijderen klinkt als een hele moeilijke opgave maar niets in minder waar. Je kunt daadwerkelijk afkomen van deze vervelende bruine vlekken. Hieronder drie goed werkende manieren.

Ouderdomsvlekken verwijderen met citroen

Je zou zelf de keuken in kunnen duiken om een citroen te gaan persen. Het sap smeer je over je handen heen en dit laat je goed intrekken. Ook kun je de citroen met een staafmixer te lijf gaan om er een mooie pulp van te maken. Dit smeer je over de huid uit en dat laat je 15 minuten zitten. Let er wel op dat er niets op je kleren komt, aangezien de zuren die in de citroen zitten een blekend effect hebben, dus ook op je kleding. Na 15 minuten spoel je het af en dit herhaal je iedere dag, 16 weken lang. Zorg er wel voor dat je een crème op je handen smeert die de huid van vocht voorziet, aangezien citroen ook het vocht uit de huid trekt. Niet de snelste methode, maar effectief is het wel. Ouderdomsvlekken verwijderen met citroen is zeker het uitproberen waard.

ouderdomsvlekken camoufleren
Ouderdomsvlekken verwijderen met snel resultaat

Pigmentvlekken verwijderen met pigmentcrème

Ja kan het dan zo simpel zijn? Een crème op de handen smeren om de donkere handvlekken weg te halen? Ja, zo simpel kan het zijn. Natuurlijk is het niet één keer smeren en je bent er vanaf, je moet wel een week of 8-12 smeren voordat je resultaat ziet. Maar dan heb je ook heel mooi resultaat. En er wordt geen vocht uit je huid gehaald en hij wordt er zelfs sterker van. De huid is meteen beschermd en je vlekken, die zijn helemaal weg. Je hoeft dit middel maar heel dun aan te brengen, maar dikker mag ook. Je kunt zelf bepalen wanneer de huid licht genoeg is. Daarna is het gewoon een kwestie van bijsmeren en je bent helemaal klaar

skin bleaching
Ontvang nu 5 euro korting op je Skinlight bestelling

Ouderdomsvlekken verwijderen met laser

Een andere methode is vrij drastisch maar wel het overwegen waard om ouderdomsvlekken verwijderen mogelijk te maken. Laser klinkt heel extreem maar de behandeling zelf valt op zich reuze mee. Het is wel een drastische methode en ook de meest dure van de genoemde opties. Een laserbehandeling is niet in alle gevallen mogelijk. Vaak kun je er alleen kleine ouderdomvlekjes mee behandelen. Vraag bij een laserkliniek wat er mogelijk is, intake gesprekken zijn altijd gratis. Dus ga vooral even langs en dan weet je al heel snel een stuk meer. Ook handig is om altijd op de intake te vragen naar het kostenplaatje. Een laserbehandeling moet namelijk vaak herhaald worden, hier zitten altijd tussenpoos in  van een aantal weken.

Tot slot

Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste behandeling wanneer je kiest voor ouderdomsvlekken verwijderen. Het is belangrijk om altijd eerst de oorzaak te achterhalen alvorens je daadwerkelijk aan de slag gaat. Zijn jouw ouderdomsvlekken ontstaan door jarenlange blootstelling aan uv-straling? Dan kun je het beste kiezen voor een goede pigmentcreme die de vlekken daadwerkelijk lichter maakt. Of voor een laserbehandeling. Hierbij is het belangrijk dat de donkere vlekken niet al te groot zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *