Aziatische en Indiase huid bleken

Vrouwen van Indiase afkomst willen, zo blijkt uit verschillende onderzoeken, heel graag hun huid laten bleken, of in ieder geval de wat donkere plekken van een iets wat lichtere tint voorzien. Het is in Europa, met name in Nederland en België, razend in trek. maar je huid laten bleken, waar kun je dat nou laten doen?

Een egale en stralende huid is iets wat we allemaal nastreven. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. Vooral bij een Indiase huidskleur kan het soms lastig zijn om pigmentvlekken te verminderen. Gelukkig zijn er manieren om op een veilige en natuurlijke manier de huid op te lichten. In dit artikel geven we je tips over hoe je pigment op een Indiase huid lichter kunt maken.

donkere kringen verwijderen
Donkere kringen lichter maken met Skinlight

De huid barrière bij een Aziatische huid is anders

Als het gaat om huidverzorging, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste is de huid barrière, die dient als een beschermende laag tegen externe factoren zoals vervuiling, UV-straling en chemicaliën. Hoewel de huid barrière bij de meeste mensen vergelijkbaar is, zijn er verschillen tussen de huid barrière van Aziatische huid en andere huidtypes. In dit artikel zullen we bespreken wat deze verschillen zijn en wat voor impact dit heeft op de huidverzorging van Aziatische huid.

Wat is de huid barrière en hoe werkt het?

De huid barrière is de buitenste laag van de huid, ook wel de stratum corneum genoemd. Het bestaat uit dode huidcellen, talg en zweet. De huid barrière dient als een beschermende laag om te voorkomen dat externe factoren de huid binnendringen. Het houdt ook vocht vast om de huid gehydrateerd te houden en voorkomt dat natuurlijke oliën uit de huid verdampen.

De huid barrière heeft een complexe structuur, bestaande uit drie lagen: de hoornlaag, de granulaire laag en de basale laag. De hoornlaag is de buitenste laag en is de belangrijkste component van de huid barrière. Het is verantwoordelijk voor het voorkomen van vochtverlies en het beschermen van de huid tegen externe factoren.

Wat zijn de verschillen tussen de huid barrière van Aziatische huid en andere huidtypes?

Hoewel de huid barrière van de meeste mensen vergelijkbaar is, zijn er verschillen tussen de huid barrière van Aziatische huid en andere huidtypes. Aziatische huid heeft een dunnere hoornlaag, wat betekent dat het minder effectief is in het voorkomen van vochtverlies en het beschermen van de huid tegen externe factoren.

Aziatische huid heeft ook een lagere natuurlijke hydratatie dan andere huidtypes. Dit komt omdat de talgklieren minder talg produceren, wat betekent dat er minder natuurlijke oliën zijn om de huid gehydrateerd te houden.

Een ander verschil is dat de pH-waarde van Aziatische huid lager is dan andere huidtypes. Dit betekent dat de huid zuurder is, wat de groei van bacteriën kan remmen en kan helpen bij het behouden van de huidbarrière.

Waar let je op bij het kopen van huidverzorgingsproducten bij een Aziatische huid?

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van huidverzorgingsproducten voor Aziatische huid is de pH-waarde. Omdat Aziatische huid van nature zuurder is, moeten de gekozen producten ook een lage pH-waarde hebben om de huidbarrière in stand te houden. Het gebruik van producten met een hoge pH-waarde kan de huid irriteren en de natuurlijke bescherming beschadigen.

Een ander aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van huidverzorgingsproducten voor Aziatische huid is het gebruik van ingrediënten die de huidbarrière kunnen herstellen. Zo zijn ingrediënten zoals ceramiden, hyaluronzuur en niacinamide nuttig bij het herstellen van de huidbarrière en het verbeteren van de hydratatie van de huid.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de huid barrière van Aziatische huid gevoeliger is voor schade dan andere huidtypes. Daarom is het essentieel om producten te vermijden die de huid kunnen irriteren of beschadigen, zoals producten met hoge concentraties van actieve ingrediënten of ruwe scrubs.

FAQs

 1. Zijn er andere factoren dan de huidbarrière die van invloed zijn op de huidverzorging van Aziatische huid?
  • Ja, naast de huidbarrière zijn er andere factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van huidverzorgingsproducten voor Aziatische huid, zoals de gevoeligheid van de huid, de neiging tot hyperpigmentatie en de gevoeligheid voor zonlicht.
 2. Welke ingrediënten moeten worden vermeden bij het kiezen van huidverzorgingsproducten voor Aziatische huid?
  • Het is belangrijk om producten te vermijden met hoge concentraties van actieve ingrediënten, zoals retinoïden of zuren, omdat deze de huid kunnen irriteren en beschadigen. Het is ook belangrijk om ruwe scrubs en producten met een hoge pH-waarde te vermijden.
 3. Wat zijn enkele aanbevolen ingrediënten voor het herstellen van de huidbarrière van Aziatische huid?
  • Sommige aanbevolen ingrediënten voor het herstellen van de huidbarrière van Aziatische huid zijn ceramiden, hyaluronzuur en niacinamide.
 4. Welke soorten producten moeten worden gebruikt voor het reinigen van Aziatische huid?
  • Milde, pH-gebalanceerde reinigingsproducten worden aanbevolen voor het reinigen van Aziatische huid. Het is ook belangrijk om producten te vermijden die de huid kunnen irriteren of uitdrogen.
 5. Moet Aziatische huid anders worden beschermd tegen zonlicht dan andere huidtypes?
  • Ja, Aziatische huid heeft de neiging om gemakkelijker te verbranden dan andere huidtypes, dus het is belangrijk om een ​​breedspectrum zonnebrandcrème te gebruiken met een hoge SPF en om regelmatig opnieuw aan te brengen om de huid te beschermen tegen schade door UV-straling.
De Indiase huid bleken - mooie lichte huid indiase vrouw, huid bleken sterwit skin india

Wat veroorzaakt pigment op de huid?

Voordat we ingaan op de manieren om pigmentvlekken te verminderen, is het belangrijk om te begrijpen wat de oorzaken zijn van pigmentvlekken. Pigmentvlekken ontstaan doordat er te veel melanine wordt geproduceerd. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen en huidirritatie. Bij mensen met een Indiase huidskleur komt dit vaak voor en kan het soms lastig zijn om hier vanaf te komen.

Manieren om de huid lichter te maken voor een stralende look

Huid bleken via een kliniek

Je kunt ervoor kiezen om je huid via een kliniek bleker te maken. Hier gaan ze vaak te werk met chemische peelings, bleekcremes en exfoileren. De prijzen die er hier voor het bleken van de huid gerekend worden zijn behoorlijk hoog. Het resultaat huid bleken is wel heel goed, alleen je moet voor jezelf kijken of je het echt de moeite waard vindt om hier veel geld aan uit te geven, aangezien er ook andere, goedwerkende en goedkopere manieren zijn om de huid te laten bleken. Met goede resultaten, deze opties vind je hieronder.

Thuis huid bleken

Als je ervoor kiest om de huid thuis te gaan bleken, dan kan dit natuurlijk. De crèmes die je hiervoor kunt kopen zijn Europees goedgekeurd. Er zijn strenge Europese eisen waaraan dit soort middelen en producten moeten voldoen, anders mogen ze in Europa niet verkocht worden. Zo zijn er middelen met chemische substanties, maar ook producten die op natuurlijke basis gemaakt zijn. Ze werken allemaal erg goed en de resultaten zijn soms zelfs verbluffend te noemen, helemaal bij een donkere huid, zoals die bij mensen van  Indiase afkomst. De huid bleken prijzen zijn vele malen lager dan bij een kliniek, dus haalbaar voor een veel groter publiek. Ons advies Bestel Skinlight Whitening creme of informeer eens via de huisarts.

Huid bleken in beauty- of waxsalon

Dan is er ook nog de optie om de huid veilig – net als bij de andere opties – te bleken en dat is in een beautysalon of waxsalon. Hier gaan ze vaak met een crème en chemische peelings in de weer, maar ook is het mogelijk de huid te laten exfoileren. Dit wordt meestal gedaan middels een, waardoor alle dode huidcellen los zullen laten. Dit kan behoorlijk gevoelig zijn en de huid zal een relatief lange tijd nodig hebben om te vervellen en herstellen. De prijzen hier zijn niet laag, maar ook niet zo dusdanig hoog dat het niet te doen is. Als je een keertje wat geld over zou hebben, kun je voor deze optie kiezen. Het is überhaupt veel goedkoper dan wanneer je het in een kliniek laat doen. Terwijl de werkwijze hetzelfde is. Ieder van deze manieren zijn bijzonder goed.

Fair Skin India - De Indiase en Hindoestaanse huid bleken op een veilige manier.

Fair Skin India – De Indiase en Hindoestaanse huid bleken op een veilige manier

Het is van belang dat je naar je eigen portemonnee kijkt, naar hoeveel je er voor over wilt hebben om het te laten doen, want als je naar een kliniek gaat, moet je al gauw reizen, maar ook eerst uitzoeken welke kliniek het beste bij je past. En heb je geen  salon in de buurt zitten, dan moet je ook weer op zoek gaan. Het snel huid bleken van de huid klinkt dus een heel stuk aantrekkelijker.

12 thoughts on “Aziatische en Indiase huid bleken

 1. ”Je kunt ervoor kiezen om je huid via een kliniek bleker te maken. Hier gaan ze vaak te werk met een laser. De prijzen die er hier voor het bleken van de huid gerekend worden zijn behoorlijk hoog. Het resultaat huid bleken is wel heel goed, alleen je moet voor jezelf kijken of je het echt de moeite waard vindt om hier veel geld aan uit te geven, aangezien er ook andere, goedwerkende en goedkopere manieren zijn om de huid te laten bleken, met goed resultaat”

  Ten eerste ‘huidbleken’ wordt niet met een Laser gedaan. Dit is ten strengste afgeraden! Huidbleken met een middel is dat verantwoordelijk? Ik ben ook benieuwd of er ook bij wordt verteld wat het met de huid precies doet en waarom je bijvoorbeeld met een bleek middel niet in de zon mag komen en ook totaal niet geschikt is voor de donkere huid! Laat mensen informeren door ervaren deskundigen en niet zomaar een middel laten kopen.
  Het is van belang dat je goed geholpen wordt met de juiste advies! Anders ben je verder van huis en dan had je wel liever een wat duurdere behandeling genomen of verder gereisd naar een Pratijk.

  1. De Skiwhtening pillen werken zeer effectief. Een grote groep mensen die met name groter delen van het lichaam willen verlichten gebruiken het massaal. Echt een aanrader.

   1. Hi,
    Ik koop ze vanuit Azië en helaas zijn ze zeer prijzig. Per potje zit er zo uit mijn hoofd 30 of 60 pilletjes. Deze neem je na eten samen met vitamine C, om de werking te versterken.

    Als je interesse hebt: mrgreen@hotmail.nl

 2. ik wil heel graag van mij donkere vlekken op mij gezicht vanaf.
  is er iets aan te doen, zo ja welk bleek zalf raad u aan.

 3. Hallo, ik ben op zoek naar een middel die van binnenuit de huid bleekt/ lichter maakt.

  Wie kan mij een goede tip geven liefst mensen met ervaring met een product.

 4. Beste produkten om de donkere huid blijvend te bleken is toch wel om dergelijke cremes te blijven gebruiken. Zie het als een beauty ritueel om de huid blijvend te verzorgen. Net zoals je dagelijks een dagcreme aanbrengt of make-up gebruikt.

 5. Dit is een van de zoveelste artikelen die het over klinieken heeft, maar heb je een naam misschien? Ik zoek zo vaak online naar plastische chirurgie en klinieken waar je je huid kan laten bleken, maar vind niks in Nederland (online), alleen in andere landen. Heeft iemand ervaring hiermee of een idee waar dit kan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *