huid bleken met citroen

Je Huid bleken met citroensap

Om de huid stukje voor stukje lichter te maken met citroensap heb je qua benodigdheden niet veel nodig op dan alleen heel veel citroenen na. Om het gewenste resultaat te behalen is het aan te raden om er net zo lang mee door te gaan totdat je tevreden bent, door te stoppen of dagen over te slaan, vertraag je de boel alleen maar en lijkt het net of het niet werkt. Natuurlijk hangt het resultaat ook af van hoe donker de vlek of huid is om het gewenste resultaat te bereiken. Om even een voorbeeld te geven, stel je voor jou huid of pigmentvlek is net zo donker als op deze foto die je hier links ziet. Dat duurt het om de huid te bleken met citroen zo’n 16 weken. Dit lijkt misschien erg lang, maar bedenk wel dat dit de natuurlijkste manier is voor het bleken van de huid.

Recept voor een eigengemaakt huid bleek middel:

Benodigdheden: 2 citroenen, staafmixer, grote kom en vork

Citroen masker maken

Bereiding: snijd beide citroenen door midden, zet een kom klaar en pak een vork bij de hand. Haal met behulp van de vork het sap en het vruchtvlees eruit, doe dit ook bij de rest. Maak er vervolgens met behulp van de staafmixer een papje van en smeer dit op de donkere huid. Wil je je hele huid bleken, dus je volledige lichaam, gebruik dan minstens zes citroenen en smeer dit bijv.. in de badkamer op, laat dit minsten 30min. intrekken en spoel het daarna grondig af. Herhaal dit om de dag durende 16 weken. Gebruik na een behandeling een vochtinbrengende bodylotion of olie.

De huid bleken zonder citroen sap

15 thoughts on “huid bleken met citroen

  1. Hallo Laura,

   Het is natuurlijk lang niet voor iedereen geschikt. In het geval dat het irritatie op wekt dan is een variant in de vorm van een crème echt een aanrader.

 1. Ik heb al vanalles geprobeerd om mijn meer dan honderd moedervlekjes te verlichten, incluus de hele dure producten, ik gebruik sinds jaren citroensap vermengd met een bodylotion na het bad zonder af te spoelen.geloof mij dit is de beste methode!!!! Nog een tip! Dokter coopmans in Antwerpen doet met de laser ook wonderen aan een redelijke prijs en extra vergoeding door het ziekenfonds als men kan aantonen dat men hier psychologisch onder lijd. Ik hoop van harte dat ik jullie met deze info kan helpen,!!!!van iemand die weet wat het betekent om gevlekt door het leven te gaan.

  1. Hallo Kris, Bedankt voor je bijdrage. Heb er onlangs met mijn verzekering over gesproken. Ik viel helaas buiten de boot. Daarnaast zet ik zelf vraagtekens wat een laser behandeling, welke je natuurlijk ook met enige regelmaat moet herhalen met je huid doet over een paar jaar. Het is hoe je het ook bekijkt geen gezonde toepassing. Althans mijn visie erop.

 2. Makkelijk is zo’n citroen door midden te snijden en wijven op donkere plekken op je huid en in de koelkast bewaren om telkens te gebruiken. Hierbij heb je geen mixer of kommetje nodig.

  1. Hallo Gopie bedankt voor je bijdrage. Het is inderdaad een handige manier om een citroen zoveel vaker te gebruiken. Zorg er wel voor dat je er een zakje of iets omheen doet, zodat de citroen niet mengt met andere etenswaren of vloeistoffen die vrij kunnen komen in de koelkast.

 3. Mijn huidms kleur is niet heel donker maar ook niet licht. Als ik nou iedere dag citroen op mijn huid zou doen…. hoelang zou het ongeveerde duren om een witte huidskleur te krijgen???(net niet wit maar wel heel erg licht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *