Huid bleken met citroen

Veel mensen willen een lichtere huidskleur. Er zijn veel manieren om dit te bereiken, en een van de methoden die vaak wordt genoemd, is het gebruik van citroensap. Huid bleken met citroen of citroensap is een natuurlijke manier om de huid lichter te maken. Citroen bevat citroenzuur, dat een natuurlijk bleekmiddel is en kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en het lichter maken van de huid. In dit artikel zullen we bespreken hoe je je huid lichter kunt maken met citroensap, de voor- en nadelen van deze methode, en de juiste instructies om dit op de juiste manier te doen.

huid lichter maken met zelfgemaakte creme
huid lichter maken met zelfgemaakte creme

Stap 1: Bereid de ingrediënten voor

Om je huid lichter te maken met citroensap, heb je slechts een paar ingrediënten nodig:

 • Vers citroensap
 • Water
 • Katoenen bolletjes

Stap 2: Verdun het citroensap

Citroensap kan erg sterk zijn en kan de huid irriteren of zelfs verbranden als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Om deze reden is het belangrijk om het citroensap te verdunnen voordat je het op de huid aanbrengt. Meng het citroensap met water in een verhouding van 1:1.

Stap 3: Breng het citroensap aan op de huid

Doop een katoenen bolletje in het verdunde citroensap en breng het aan op de huid. Het is aan te raden om te beginnen met een kleine hoeveelheid en deze langzaam te verhogen, afhankelijk van hoe je huid reageert. Breng het citroensap aan op de plekken waar je je huid lichter wilt maken.

Stap 4: Laat het citroensap intrekken

Laat het citroensap ongeveer 15-20 minuten intrekken voordat je het afspoelt met lauwwarm water. Breng daarna een vochtinbrengende crème aan om de huid gehydrateerd te houden.

Voor- en nadelen van het gebruik van citroensap om je huid lichter te maken

Voordelen:

 • Citroensap is een natuurlijk bleekmiddel en kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en het lichter maken van de huid.
 • Het is een goedkope en gemakkelijke methode om je huid lichter te maken.
 • Citroensap heeft ook antiseptische eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de huidtextuur.

Nadelen:

 • Citroensap kan de huid irriteren of zelfs verbranden als het niet op de juiste manier wordt gebruikt.
 • Het kan enige tijd duren voordat er resultaat wordt gezien, en de methode moet regelmatig worden toegepast om de huid lichter te maken.
 • Het kan de huid uitdrogen, waardoor het gebruik van een vochtinbrengende crème noodzakelijk is.

Je Huid bleken met citroen

Om de huid stukje voor stukje lichter te maken met citroensap heb je qua benodigdheden niet veel nodig op dan alleen heel veel citroenen na. Om het gewenste resultaat te behalen is het aan te raden om er net zo lang mee door te gaan totdat je tevreden bent, door te stoppen of dagen over te slaan, vertraag je de boel alleen maar en lijkt het net of het niet werkt. Natuurlijk hangt het resultaat ook af van hoe donker de vlek of huid is om het gewenste resultaat te bereiken. Om even een voorbeeld te geven, stel je voor jou huid of pigmentvlek is net zo donker als op deze foto die je hier links ziet. Dat duurt het om de huid te bleken met citroen zo’n 16 weken. Dit lijkt misschien erg lang, maar bedenk wel dat dit de natuurlijkste manier is voor het bleken van de huid.

Recept voor een eigengemaakt citroen huid bleek middel:

Benodigdheden: 2 citroenen, staafmixer, grote kom en vork

Citroen masker maken

Bereiding: snijd beide citroenen door midden, zet een kom klaar en pak een vork bij de hand. Haal met behulp van de vork het sap en het vruchtvlees eruit, doe dit ook bij de rest. Maak er vervolgens met behulp van de staafmixer een papje van en smeer dit op de donkere huid. Wil je je hele huid bleken, dus je volledige lichaam, gebruik dan minstens zes citroenen en smeer dit bijv.. in de badkamer op, laat dit minsten 30min. intrekken en spoel het daarna grondig af. Herhaal dit om de dag durende 16 weken. Gebruik na een behandeling een vochtinbrengende bodylotion of olie.

FAQs

 1. Is citroensap veilig voor de huid?
  • Citroensap kan de huid irriteren of zelfs verbranden als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het is belangrijk om het citroensap te verdunnen voordat je het op de huid aanbrengt en het op een klein stukje huid te testen voordat je het op grotere delen van de huid aanbrengt.
 2. Hoe vaak moet ik citroensap gebruiken om mijn huid lichter te maken?
  • Het kan enige tijd duren voordat er resultaat wordt gezien, en de methode moet regelmatig worden toegepast om de huid lichter te maken. Het wordt aanbevolen om het citroensap één keer per dag gedurende enkele weken toe te passen.
 3. Zijn er andere manieren om de huid lichter te maken?
  • Er zijn veel manieren om de huid lichter te maken, waaronder het gebruik van huidverzorgingsproducten die hydrochinon, kojiczuur of arbutine bevatten, of professionele behandelingen zoals chemische peelings of laserbehandelingen.
 4. Kan citroensap helpen bij het verminderen van acne?
  • Citroensap heeft antiseptische eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de huidtextuur. Het is echter niet de meest effectieve methode om acne te behandelen.
 5. Is het veilig om citroensap te gebruiken op de gevoelige huid?
  • Citroensap kan de gevoelige huid irriteren of zelfs verbranden als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het wordt aanbevolen om het citroensap eerst op een klein stukje huid te testen voordat je het op grotere delen van de huid aanbrengt.

Het gebruik van citroensap om de huid lichter te maken is een goedkope en gemakkelijke methode. Het kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en het verbeteren van de huidtextuur. Maar het kan de huid ook irriteren of uitdrogen als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het is belangrijk om het citroensap te verdunnen voordat je het op de huid aanbrengt en het op een klein stukje huid te testen voordat je het op grotere delen van de huid aanbrengt. Er zijn veel andere manieren om de huid lichter te maken, waaronder het gebruik van huidverzorgingsproducten die hydrochinon, kojiczuur of arbutine bevatten, of professionele behandelingen zoals chemische peelings of laserbehandelingen.

15 thoughts on “Huid bleken met citroen

  1. Hallo Laura,

   Het is natuurlijk lang niet voor iedereen geschikt. In het geval dat het irritatie op wekt dan is een variant in de vorm van een crème echt een aanrader.

 1. Ik heb al vanalles geprobeerd om mijn meer dan honderd moedervlekjes te verlichten, incluus de hele dure producten, ik gebruik sinds jaren citroensap vermengd met een bodylotion na het bad zonder af te spoelen.geloof mij dit is de beste methode!!!! Nog een tip! Dokter coopmans in Antwerpen doet met de laser ook wonderen aan een redelijke prijs en extra vergoeding door het ziekenfonds als men kan aantonen dat men hier psychologisch onder lijd. Ik hoop van harte dat ik jullie met deze info kan helpen,!!!!van iemand die weet wat het betekent om gevlekt door het leven te gaan.

  1. Hallo Kris, Bedankt voor je bijdrage. Heb er onlangs met mijn verzekering over gesproken. Ik viel helaas buiten de boot. Daarnaast zet ik zelf vraagtekens wat een laser behandeling, welke je natuurlijk ook met enige regelmaat moet herhalen met je huid doet over een paar jaar. Het is hoe je het ook bekijkt geen gezonde toepassing. Althans mijn visie erop.

 2. Makkelijk is zo’n citroen door midden te snijden en wijven op donkere plekken op je huid en in de koelkast bewaren om telkens te gebruiken. Hierbij heb je geen mixer of kommetje nodig.

  1. Hallo Gopie bedankt voor je bijdrage. Het is inderdaad een handige manier om een citroen zoveel vaker te gebruiken. Zorg er wel voor dat je er een zakje of iets omheen doet, zodat de citroen niet mengt met andere etenswaren of vloeistoffen die vrij kunnen komen in de koelkast.

 3. Mijn huidms kleur is niet heel donker maar ook niet licht. Als ik nou iedere dag citroen op mijn huid zou doen…. hoelang zou het ongeveerde duren om een witte huidskleur te krijgen???(net niet wit maar wel heel erg licht)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *