Donkere huidvlekken verwijderen

Pigmentvlekken bij een donkere huid

Pigmentvlekken bij een donkere huid verwijderen is heel goed mogelijk. Maar wees wel voorzichtig. Een donkere huid is heel gevoelig voor pigmentvlekken en melasma. Na huidproblemen zoals acne, extreem droge huid en eczeem kunnen er bij een donkere huid gemakkelijk verkleuringen ontstaan. Dit wordt ook wel PIH= postinflammatoire hyperpigmentatie genoemd. Donkere huidvlekken kunnen ook ontstaan door hormonale veranderingen of zonlicht. Dat laatste is de meest voorkomende oorzaak van donkere huidvlekken.

Er zijn verschillende methodes om donkere pigmentvlekken te verlichten. Zo kun je de huidvlekken bleken, laseren of je kunt een chemische peeling ondergaan. Hieronder de verschillende behandelingen nader toegelicht.

Pigmentvlekken donkere huid verwijderen

Donkere huidvlekken worden in de meeste gevallen veroorzaakt door zonlicht. De zon schijnt elke dag (ook wanneer het bewolkt is), en daarom is het aan te raden om iedere dag een zonnefactor te gebruiken. Voorkomen is altijd beter dan behandelen.

donkere huidvlekken bleken
Skinlight whitening treatment

Er zijn verschillende behandelingen denkbaar. De meest voor de hand liggende is donkere huidvlekken bleken. Deze behandeling kun je vaak zelf thuis uitvoeren en geeft een snel resultaat. Het is wel aan te raden om te kiezen voor een goede formule, en absoluut niet eentje van de zwarte markt. Een goede en zuinige huidvlekken bleekcrème is Skinlight whitening treatment. Dit is een Nederlands merk en onder andere te koop via Bol.com en beauty salon Mooi voor jou in Nijmegen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de huidvlekken te laseren bij een hiervoor geschikte praktijk. Laser is niet permanent, maar kan er wel voor zorgen dat je er langere tijd minder tot geen last van hebt. Meestal heb je enkele behandelingen nodig voordat je een goed resultaat behaalt. Ook duurt het vaak wel enkele maanden totdat de huidvlekken goed vervaagd zijn. Voorafgaand is een huidanalyse nodig, deze is vaak kosteloos en vrijblijvend.

Als laatste optie kun je kiezen voor een chemische peeling. Deze behandelingen worden veel aangeboden in schoonheidssalons. Het is een methode die ook vrij vaak toegepast wordt. Echter werkt deze behandelmethode niet voor iedereen. Ga voor advies eens langs een dergelijke salon bij jou in de buurt. Bij een chemische peeling wordt er een goedje op je huid aangebracht, meestal moet dit 40-60 minuten intrekken. In de daaropvolgende weken is het de bedoeling dat de huid gaat vervellen. Er komt dan nieuwe huid voor in de plaatst waardoor de pigmentvlekken minder worden. Het hangt er vanaf hoe diep de huidvlekken zitten. Dat is de reden waarom deze behandeling vaak een paar keer uitgevoerd moet worden.

Welke behandeling spreekt jou het meeste aan?

2 thoughts on “Donkere huidvlekken verwijderen

  1. Bij mij zitten er zowel donkere vlekken op mijn wangen, bovenlip en ook rond mijn haarlijn. Ik heb een licht getinte huid waardoor de vlekken een beetje zwart zijn. Ik ga het denk ik eerst proberen te verminderen met een bleekcrème, mocht dat niet helpen dan misschien laser.

  2. Net van een huidanalyse terugkomen, er werd mij aangeraden om te starten met een chemische peeling en dit om de 3-4 maanden te herhalen.. Iemand ervaring hiermee??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *