Donkere huid: zwarte vlekjes en donkere kringen

Wanneer je denkt aan donkere vlekken of pigmentvlekken dan denk je waarschijnlijk aan hyperpigmentatie. Maar ook mensen met een donkere huid kunnen hier last van hebben in de vorm van zwarte vlekjes of donkere kringen. En ook voor hen zijn er oplossingen voor dit probleem, dus daar zullen we het vandaag over hebben.

Hoe de donkere huid verschilt van een blanke huid

Donkere huid: zwarte vlekjes en donkere kringen
Ontvang nu 5 euro korting op je Skinlight bestelling

Zwarte vlekjes op de huid ontstaan eerder bij mensen met een getinte tot donkere huidskleur

Ja, een donkere huid verschilt in meer dan alleen het niveau van pigmentatie met een blanke huid. Hierom moet je ook op een andere manier voor deze huid zorgen. Zo is er natuurlijk meer melanine aanwezig en wordt dit ook makkelijker aangemaakt, wat de opperste huidlaag dus ook wat dikker maakt. Bovendien heeft een donkere huid meer talgproductie en is hij hierdoor over het algemeen vetter. Door deze extra aanmaak van melanine heeft iemand met een getinte huid bovendien eerder last van littekens of .

Smeer elke dag zonnebrand op

Ja je kunt misschien een stuk minder snel verbranden met een donkere huid. Maar dat betekent niet dat jouw huid geen last heeft van de Uv-straling, ook hier kun je zwarte vlekjes van krijgen. Smeer jouw donkere huid dus ook dagelijks in met een goede zonnebrand om deze zwarte vlekjes, donkere kringen en een verhoogde kans op huidkanker te voorkomen.

Gebruik een huid blekende crème als Skinlight

Je hoeft er zeker niet bang voor te zijn dat je ineens een lichte huidskleur zal krijgen van een blekende crème. Je stopt met het gebruik wanneer je zwarte vlekje voldoende vervaagt is. Dat zal zeker niet al binnen één week zijn, meestal duurt de behandeling tussen de 8-12 weken. Wanneer je de crème tweemaal per dag aanbrengt op de zwarte vlekjes of donkere kringen dan merk je al gauw dat ze steeds minder zichtbaar worden. Daarnaast wordt de pigmentaanmaak ook afgeremd waardoor de vlekjes ook wegblijven.

Donkere huid bleken

Skin light voor een mooie egale huid

Gebruik speciale huidverzorging voor de donkere huid

Een donkere huid verschilt heel veel van een blanke huid. Deze moet deze dus ook op een andere manier verzorgd worden. Zo kun je het beste een reiniging kiezen die speciaal geschikt is voor een vettere huid. Aangezien je met een donkere huid meer talgproductie hebt. Maar omdat een getinte huid in ons koude kikkerlandje nog weleens uit wil drogen is het verstandig om een hydraterend dag- en nachtcrème aan te brengen. Ook is regelmatig peelen geen luxe met een extra dikke opperhuid en kun je zo puistjes voorkomen.

Verraste het je dat de donkere huid zo anders ontworpen is? Eigenlijk is het niet zo raar dat je met een donkere huid in Nederland huidproblemen krijgt. Want dat komt onder andere dat de huidlaag een andere verzorging nodig heeft. Maar gelukkig kun je dit dus met een goede huidverzorging gewoon oplossen. Zo heb je met een donkere huid een mooie huid zonder donkere kringen of zwarte vlekjes.

5 thoughts on “Donkere huid: zwarte vlekjes en donkere kringen

  1. Wat kan ik doen tegen een pigmentsnor? is skin light daar ook geschikt voor? schaam me dood en wil eens een keer geen make-up gebruiken om het te maskeren

    1. Ik zie dat je nog geen reactie gehad hebt, ik gebruik skin light tegen melasma die bij ook behoorlijk aanwezig is op mijn bovenlip. De creme werkt goed en ik moet zeggen dat het pigment al aardig vervaagt is. Gebruik het nu ongeveer 6-7 weekjes. Wel goed combineren trouwens met zonnebrandcreme, ik gebruik zelf fact. 50

  2. Hier ook iemand met zwartje vlekjes, heb een donkere huid daarom denk ik dat de pigmentvlekken bij mij zwart van kleur zijn. Erg vervelend en het staat gewoon echt niet mooi valt veel te erg op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *