Donkere huid: zwarte vlekjes en donkere kringen

Wanneer je denkt aan het fenomeen donkere vlekken of pigmentvlekken dan denk je waarschijnlijk aan een blanke huid, maar ook mensen met een donkere huid kunnen hier last van hebben in de vorm van zwarte vlekjes of donkere kringen. En ook voor hen zijn er oplossingen voor dit probleem, dus daar zullen we het vandaag over hebben.

Hoe de donkere huid verschilt van een blanke huid

huid bleken voor en na
Zwarte vlekjes op de huid ontstaan eerder bij mensen met een getinte tot donkere huidskleur

Ja, een donkere huid verschilt in meer dan alleen het niveau van pigmentatie met een blanke huid, en hierom moet je ook op een andere manier voor deze huid zorgen. Zo is er natuurlijk meer melanine aanwezig en wordt dit ook makkelijker aangemaakt, wat de opperste huidlaag dus ook wat dikker maakt. Bovendien heeft een donkere huid meer talgproductie en is hij hierdoor over het algemeen vetter. Door deze extra aanmaak van melanine heeft iemand met een donkere huid bovendien eerder last van littekens of .

Smeer elke dag zonnebrand op

Ja je kunt misschien een stuk minder snel verbranden met een donkere huid, maar dat betekent niet dat jouw huid geen last heeft van de Uv-straling, ook hier kun je zwarte vlekjes van krijgen. Smeer jouw donkere huid dus ook dagelijks in met een goede zonnebrand om deze zwarte vlekjes, donkere kringen en een verhoogde kans op huidkanker te voorkomen.

Gebruik een huid blekende crème als Skinlight

Wees maar niet bang dat je opeens een ontzettend lichte huid zal krijgen van een blekende crème, je moet gewoon stoppen met aanbrengen wanneer jij ziet dat het zwarte vlekje verdwenen is, en dat zal niet binnen 1 dag zijn. Wanneer je deze crème tweemaal per dag op de zwarte vlekjes of donkere kringen aanbrengt zal je vanzelf zien dat ze lichter worden en dat de pigmentaanmaak ook wordt afgeremd waardoor ze niet terug zullen komen.

whitening creme huid bleken, huid lichter maken
Skin light voor een mooie egale huid

Gebruik speciale huidverzorging voor de donkere huid

Zoals ik al noemde verschilt de donkere huid van een blanke huid en moet deze dus ook op een andere manier verzorgd worden. Zo kun je het beste een reiniging kiezen die speciaal voor een vettere huid is, aangezien je met een donkere huid meer talgproductie hebt. Maar omdat een donkere huid in ons koude kikkerlandje nog weleens uit wil drogen is het ook verstandig om een hydraterend dag- en nachtcrème aan te brengen. Ook is regelmatig peelen geen luxe met een extra dikke opperhuid en kun je zo puistjes voorkomen.

Verraste het je dat de donkere huid zo anders is ontworpen dan de blanke huid? Eigenlijk is het niet zo raar dat je met een donkere huid in Nederland huidproblemen krijgt, de huid is niet gemaakt voor dit koude en droge weer. Maar gelukkig kun je dit met een goede huidverzorging gewoon oplossen en heb je dus zo met een donkere huid een mooie huid zonder donkere kringen of zwarte vlekjes.

5 thoughts on “Donkere huid: zwarte vlekjes en donkere kringen

  1. Wat kan ik doen tegen een pigmentsnor? is skin light daar ook geschikt voor? schaam me dood en wil eens een keer geen make-up gebruiken om het te maskeren

    1. Ik zie dat je nog geen reactie gehad hebt, ik gebruik skin light tegen melasma die bij ook behoorlijk aanwezig is op mijn bovenlip. De creme werkt goed en ik moet zeggen dat het pigment al aardig vervaagt is. Gebruik het nu ongeveer 6-7 weekjes. Wel goed combineren trouwens met zonnebrandcreme, ik gebruik zelf fact. 50

  2. Hier ook iemand met zwartje vlekjes, heb een donkere huid daarom denk ik dat de pigmentvlekken bij mij zwart van kleur zijn. Erg vervelend en het staat gewoon echt niet mooi valt veel te erg op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *