Donkere bikinilijn verminderen met deze 4 tips

Een donkere bikinilijn komt veel voor bij mensen die gemakkelijk pigment aanmaken. De donkere bikinilijn kan al ontstaan door het dragen van strakke lingerie of ontharen. Vrouwen die hier mee zitten hebben vaak ook last van een donkere huid tussen de benen. De beste manier om korte metten te maken met dit probleem, is een huidbleek crème. Wat je als ware dus doet is de schaamstreek bleken. Je kunt ervan uitgaan dat de donkere huid hiermee tot 3 tinten lichter wordt. Dat is een groot verschil dat gewoon gerealiseerd kan worden door het aanbrengen van een juiste crème.

donkere schaamstreek bleken

Waarom is de schaamstreek donker?

De donkere bikinilijn wordt binnen dermatologische termen acanthosis nigricans genoemd. Deze aandoening komt naast de schaamstreek en bikinilijn ook voor op nek en oksels. De verkleuring leidt tot een dikkere huid. De aandoening acanthosis nigricans is volledig onschuldig maar wel erg vervelend. Mensen met een licht getinte tot donkere huidskleur hebben een grotere kans op de ontwikkeling van deze aandoening. Zo kun je er zelfs mee geboren worden. Maar in de meeste gevallen wordt de schaamstreek donker in verloop van tijd. Er zijn een aantal factoren die een donkere bikinilijn in de hand kunnen werken namelijk:

  • Scheren / Ontharen / Harsen: wanneer je de huid beschadigd door deze te ontharen dan kan je huid een signaal afgeven dat er meer melanine aangemaakt moet worden. Melanine is huid eigen pigment die als doel heeft de huid bescherming te bieden. Uiteraard wil je schaamstreek ontharen maar doe dit wel op een zo mild mogelijke manier.
  • Irritatie van ondergoed: draag jij graag strakke lingerie en zorgt dit soms voor irritatie? pas dan een beetje op want hierdoor kan ook een donkere schaamstreek ontstaan. Kies het liefst voor ondergoed dat niet al te strak zit of in de huid snijdt.
bikinilijn bleken
Bikinilijn bleken met Skinlight

Donkere bikinilijn bleken

De beste manier om van een donkere bikinilijn af te komen is bleken. Dat klinkt nogal rigoureus maar deze methode is wel zeer effectief. Let wel het gaat hier om een bleekcrème dat geschikt is voor gebruik op de huid. Een goede bleekcrème is lastig te vinden, hieronder meer. Wist je dat de huid wel tot 3 tinten lichter kan worden? Dat maakt veel verschil want je zult merken dat de huid na de behandeling een stuk egaler wordt. Het verschil van de verkleuring en je eigen huidskleur wordt op deze manier minimaal waardoor de verkleuring niet meer zal opvallen.

Welke bleekcrème werkt het beste?

De bikinilijn bleken doe je het beste met Skinlight Whitening Treatment. Deze formule is zo gemaakt dat het in staat is om donkere huid lichter te maken. Je brengt de crème twee keer per dag aan op de donkere schaamstreek. Na een tijdje merk je inderdaad dat de huid steeds iets lichter wordt. Bestel Skinlight

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *