Ouderdomsvlekken lichter maken

Ouderdomsvlekken lichter maken – De huid is een bijzonder orgaan dat over de jaren heen veel te verduren krijgt. Gelukkig is onze huid stevig en kan het wel tegen een stootje. De meest belangrijke functie in de zomermaanden is dat het bescherming biedt tegen uv-straling uit de zon. Helaas voor velen van ons met ouderdomsvlekken als gevolg. Wees niet getreurd want ouderdomsvlekken zijn heel goed te behandelen.

Wat zijn ouderdomsvlekken en hoe kun je ze voorkomen?

Ouderdomsvlekken zijn een veelvoorkomende huidaandoening die vooral voorkomt bij mensen ouder dan 50 jaar. Deze vlekken worden ook wel levervlekken, zonnevlekken, of lentigo genoemd en komen meestal voor op de handen, armen, gezicht en decolleté. In dit artikel leggen we uit wat ouderdomsvlekken zijn, wat de oorzaken zijn en hoe je ze kunt voorkomen.

ouderdomsvlekken camoufleren
Ouderdomsvlekken verwijderen met snel resultaat

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken zijn bruine of zwarte plekken op de huid die ontstaan door een ophoping van pigment. Deze vlekken worden vaak veroorzaakt door blootstelling aan de zon en zijn daarom het meest zichtbaar op delen van de huid die veel aan de zon worden blootgesteld. Ouderdomsvlekken zijn over het algemeen onschadelijk en veroorzaken meestal geen klachten.

Mensen met ouderdomsvlekken gebruiken dit middel om van hun pigment- en ouderdomsvlekken af te komen. Dit overigens met bijzonder uitmuntend resultaat, zo blijkt uit verscheidene reacties op fora en in reviews. Hieronder een heel mooi voorbeeld van Sonja uit Driebergen, zij heeft Skinlight nu 10 weken in gebruik. 

Oorzaken van ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken worden voornamelijk veroorzaakt door blootstelling aan de zon en komen daarom vooral voor bij mensen die veel buiten zijn geweest. UV-straling zorgt ervoor dat de huid meer pigment aanmaakt om zichzelf te beschermen. Als gevolg hiervan kunnen er ouderdomsvlekken ontstaan. Ook erfelijkheid speelt een rol bij het ontstaan van ouderdomsvlekken.

Pigmentvlekken bleken en ouderdomsvlekken camoufleren

Pigmentvlekken komen op oudere leeftijd steeds vaker voor. Ze zijn erg vervelend  vallen behoorlijk op. Niet iedereen is daarvan gediend. Mensen willen dan hun ouder wordende huid lichter maken. En dat kan met een crème. Skinlight bijvoorbeeld,  Skinlight creme zorgt er namelijk voor dat de huid weer helemaal egaal zal zijn. Het is een kwestie van tweemaal daags opsmeren. Doe dit en heb na 6 weken al een bijzonder goed resultaat.  De bleekcrème is voor iedere huidsoort.  Dus heb je als senior last van je huid en wil je hier graag wat bleek crème op gaan smeren, dan kan dit gewoon. Een heel erg fijne bijkomstigheid van dit middel is dat je huid er als het ware jonger van wordt. Sterker en soepeler door middel van dagelijks gebruik. Met Skinlight kun je huid bleken op een natuurlijke veilige manier, dus geen chemische toestanden die je toch al gevoelige oudere huid schade aan zouden kunnen doen.

Skinlight Reviews

skinlight reviews
Resultaat Huidbleken, skinlight reviews, huidbleken, huid bleken met citroen, huid bleken met laser, huid bleken prijs, huid bleken prijzen, huidbleekmiddelen, thuis huid bleken

Ook is het heel goed mogelijk om je ouderdomsvlekken te camoufleren. Je zou hier make-up op kunnen doen, maar dat is vooral voor vrouwen van toepassing en ook meteen een hoop gedoe iedere dag. Zelf bruinende producten zouden ook goed als camouflage kunnen werken. Maar het is beter om met de bleekcrème de oudere huid te bleken. Echt weg zullen ze niet zijn, ze zijn slechts lichter. De huid bleek producten, want dat zijn het heel basis gezien, zal ervoor zorgen dat de huid zoveel malen lichter gaat worden, met name op de plekken waar je zo graag vanaf zou willen komen, dat de huid gewoon egaal is. Een meer stevige, meer soepele huid is het gevolg.

Vrouwen van 50 plus met een licht getinte tot donkere huidskleur

Dit middel is ook zeer goed te gebruiken voor vrouwen van 50 plus van Indiase, Aziatische en Afrikaanse afkomst. Het resultaat is bijzonder goed te noemen. Niet alleen de plekken worden lichter, ook de hele huid, mocht je daar de behoefte toe hebben. In België en Nederland zijn deze bleek crèmes onder niet alleen ouderen, maar ook jongere mensen enorm in trek. Het zorgt ervoor dat alle pigmentvlekken en ouderdomsvlekken gewoon uit het zicht zijn verdwenen en ook zullen blijven, mits je het goed blijft onderhouden. En zo niet, begin je gewoon weer opnieuw.

Nooit meer van die vervelende ouderdomsplekjes op je handen en in je gezicht, maar met een vitaler en soepelere huid van je oude dag genieten. Senioren hoeven zich dus niet meer voor die vlekken op hun lichaam te schamen. Het is gewoon een kwestie van  de huid dusdanig bleken dat je van je pigmentvlekken af zult zijn. 

Zo camoufleer je ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken, ook wel levervlekken, zonnevlekken of lentigo genoemd, zijn een veelvoorkomende huidaandoening bij mensen ouder dan 50 jaar. Ze ontstaan meestal als gevolg van blootstelling aan de zon en zijn daarom het meest zichtbaar op delen van de huid die veel aan de zon worden blootgesteld, zoals de handen, armen, gezicht en decolleté. Ouderdomsvlekken zijn over het algemeen onschadelijk, maar kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ouderdomsvlekken te camoufleren en zo de huid er egaler uit te laten zien. In dit artikel geven we je tips hoe je ouderdomsvlekken kunt camoufleren.

Gebruik make-up

Een van de meest voor de hand liggende manieren om ouderdomsvlekken te camoufleren is het gebruik van make-up. Kies een concealer of foundation die overeenkomt met de kleur van je huid en breng deze aan op de plekken waar de ouderdomsvlekken zitten. Je kunt de make-up vervolgens eventueel afpoederen om het geheel te fixeren.

Gebruik kleurcorrigerende make-up

Een andere manier om ouderdomsvlekken te camoufleren is door gebruik te maken van kleurcorrigerende make-up. Deze make-up is verkrijgbaar in verschillende kleuren en helpt om de kleur van de ouderdomsvlekken te neutraliseren. Zo kun je bijvoorbeeld groene kleurcorrigerende make-up gebruiken om rode vlekken te camoufleren en oranje kleurcorrigerende make-up om blauwe plekken te verbergen.

Gebruik zelfbruiner

Een zelfbruiner kan ook helpen om ouderdomsvlekken minder opvallend te maken. Breng de zelfbruiner aan op de delen van de huid waar de ouderdomsvlekken zitten. Doordat de huid een egale kleur krijgt, vallen de vlekken minder op. Let er wel op dat je de zelfbruiner gelijkmatig aanbrengt om vlekken en strepen te voorkomen.

Gebruik een camouflagecrème

Een camouflagecrème is een dikke crème die de kleur van de huid egaliseert en oneffenheden verbergt. Breng de camouflagecrème aan op de ouderdomsvlekken en werk deze goed uit, zodat er geen randen ontstaan. Je kunt de camouflagecrème eventueel afpoederen om het geheel te fixeren.

Tot slot

Ouderdomsvlekken zijn een veelvoorkomende huidaandoening die vooral voorkomt bij mensen ouder dan 50 jaar. Ze worden voornamelijk veroorzaakt door blootstelling aan de zon en zijn daarom het meest zichtbaar op delen van de huid die veel aan de zon worden blootgesteld. De beste manier om ouderdomsvlekken te voorkomen is door de huid te beschermen tegen de zon. Als je de vlekken toch graag wilt laten verwijderen, zijn er verschillende behandelingen mogelijk, maar deze zijn niet altijd effectief en kunnen soms bijwerkingen hebben. Het is daarom belangrijk om je

2 thoughts on “Ouderdomsvlekken lichter maken

  1. Ik ben 65 en heb bruine vlekken in mijn gezicht. Hoe weet ik nu of het pigmentvlekken zijn of ouderdomsvlekken? Of misschien wel allebei?

    1. Hoi Roosje, Ouderdomsvlekken behoren tot de groep van pigmentvlekken. Wanneer deze ontstaan vanaf ongeveer 40-65 jaar dan spreken we van ouderdomsvlekken. Deze behandel je precies hetzelfde als pigmentvlekken, maar doordat deze op latere leeftijd pas ontstaan, heeft het een andere benaming gekregen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *