Bruine vlekken op huid verwijderen

Bruine vlekken op de huid komen ook in Nederland veel voor. Bruine vlekken kunnen door heel veel verschillende factoren ontstaan. De belangrijkste reden van bruine vlekken is toch wel de schadelijke straling van de zon. In Nederland nog steeds iets waar veel mensen niet van op de hoogte zijn. Daarna komt ouderdom en erfelijkheid.

Bruine vlekken op huid verwijderen
Bruine vlekken op de huid verwijderen met effectieve crème

Bruine vlekken op de huid verdoezelen

De meeste mensen camoufleren donkere vlekjes op de huid. Dat is de meest gebruikelijke methode en de methode die ik ook zeker wil aanbevelen. Een goede poeder of foundation doet in de meeste gevallen namelijk al genoeg. Wanneer de vlekken daar doorheen komen, of wanneer je er echt genoeg van hebt, onderneem dan pas serieuze stappen.

Bruine vlekken op huid behandelmethodes

Er zijn verschillende effectieve behandelmethodes om er vanaf te komen. Hieronder alle drie nader toegelicht.

1) Bleekcrème: een bleekcrème is een snelle, effectieve en makkelijk toepasbare methode die ik iedereen kan aanbevelen. Zelf heb ik deze methode ook met succes toegepast. Zelf gebruik ik Skinlight maar je kunt natuurlijk ook voor iets anders gaan.

2) Laser: een laserbehandeling werkt meestal ook heel erg effectief. Echter kan laser niet voor elke bruine vlek ingezet worden. Bij de meeste klinieken betaal je per vlekje. Meestal ligt dit bedrag rond de 45 tot 70 euro.

3) Chemische peeling: deze behandeling richt zich op cel vernieuwing. De bedoeling is dat de donkere vlekjes verdwijnen zodra er nieuwe huid voor in de plaats komt. Dat kan heel goed werken, maar absoluut niet bij iedereen.

 

1 thought on “Bruine vlekken op huid verwijderen

  1. Ik heb een peeling ondergaan dat 2 keer over moest omdat de pigmentvlekken diep gelegen lagen, echter kwamen ze na 6 maanden alweer terug. In overleg ben ik toen begonnen met de genoemde bleekcreme en dat bevalt super

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *