Bruine vlekken in het gezicht

donkere vlekken in gezicht verwijderen

Last van bruine vlekken in het gezicht? grote kans dat dit pigmentvlekken zijn. Pigmentvlekken krijg je meestal door de zon en zijn vlekjes die bruin van kleur zijn en vaak niet schadelijk zijn voor onze gezondheid. Dergelijke vlekjes ontstaan doordat de huid plaatselijk beschadigd is, de melanine in de huid hoopt zich dan op en zo ontstaan de bruine vlekjes.

Bruine vlekken in het gezicht voorkomen

Bruine vlekjes kunnen heel goed voorkomen worden. Belangrijk is om eerst te weten te komen hoe bruine vlekken op de huid ontstaan. Hieronder de meest voorkomende oorzaken van pigmentvlekken.

donkere kringen verwijderen
Donkere kringen lichter maken met Skinlight

1) Zon: de schadelijke straling van de zon zorgt helaas vaak voor pigmentvlekken. De pigmentvlekken uitten zich in vaak ronde bruine vlekjes op de huid die niet meer weggaan.

2) Aanleg: hebben je ouders, tantes en ooms ook veel last van pigmentvlekken? grote kans dat jij dit ook geërfd hebt. Om erger te voorkomen is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen zoals beschermd de zon in gaan.

3) Ouder worden: krijg je last van bruine vlekken op je gezicht naarmate je ouder wordt? Dan spreken we vaak van ouderdomsvlekken. Dat zijn plaatselijke huidbeschadigingen die op jongeren leeftijd zijn ontstaan, maar die pas op latere leeftijd tevoorschijn komen.

Bruine vlekken in gezicht verhelpen

Wil je graag van je bruine vlekken afkomen? dan zijn daar gelukkig tal van mogelijkheden voor. Ook is het belangrijk om pigmentvlekken te voorkomen. Dat kun je doen door altijd een dagcrème of zonnebrandcrème te gebruiken wanneer je naar buiten gaat van minimaal factor 30 of hoger. Hieronder alle methodes opgesomd om van die vervelende pigmentvlekken af te komen.

 • Huidverlichtende crème: een whitening crème kan ervoor zorgen dat je eindelijk van die vervelende donkere vlekken afkomt. Een dergelijke crème verlicht de donkere vlekjes langzaam op zodat deze niet meer zichtbaar zullen zijn. Het is de bedoeling dat je de vlekjes egaal maakt gelijk aan je huidskleur, zodat ze niet meer opvallen. Een goede en betrouwbare crème die je hiervoor kunt gebruiken is: Skinlight.
 • Scrubben met citroen: een andere methode is om je gezicht en lichaam wat vaker te scrubben met himalaya zout of suiker met een vleugje citroensap. De scrub zorgt ervoor dat dode huidcellen verdwijnen (deze geven vaak een doffe donkere gloed), de citroen zorgt ervoor dat de huid iets lichter wordt. Nadeel: het is lastig om door middel van een scrub gericht te boenen. Deze methode is wel heel geschikt voor de bestrijding van donkere oksels en knieholtes.

Heb je vragen of tips? 

Laat dan gerust een reactie achter :)!

17 thoughts on “Bruine vlekken in het gezicht

 1. Heb zelf ook bruine vlekken in mijn gezicht, ben al een tijdje opzoek naar een goed product dat ook daadwerkelijk zal gaan helpen. Nu kwam ik Skinlight tegen, heeft iemand hier ervaring mee?

  1. Ik heb ervaring met Skinlight, ik gebruik het hier niet voor maar wel voor mijn oksels. Ik kan er heel tevreden over tot nu toe. De donkere kleur trekt langzaam maar zeker weg. Hopelijk heb je hier iets aan

 2. Al jaren last van die vervelende ouderdomsvlekken, ik gebruik daar nu een crème voor en dat werkt heel erg goed, veel beter dan andere pigmentvlekkencrèmes.

 3. Ik heb bruine vlekken in mijn gezicht, nek en hals. Heeft iemand enig idee hoe dit ontstaan is? Ben een vrouw van 48 jaar, denk zelf wellicht zoneschade.. Gaat dit vanzelf weer over of raad u mij een crème aan?

 4. Ik zou donkere vlekken in het gezicht niet behandelen met een scrub, je huid wordt hier heel droog van en je kunt de huid zelfs beschadigen. Wel gebruik ik een dergelijke scrub voor mijn oksels, dat werkt wel heel goed.

 5. Gebruik nu 2 jaar intensief dagelijks een zonnebrandcreme, maar toch merk ik dat de pigmentvlekken niet vervagen en ook voelt mijn huid niet gezond aan.. hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen om pigmentvlekken te voorkomen?

 6. Arghhh ik heb ook van die vervelende bruine vlekjes, gelukkig niet in het gezicht, maar wel heel erg bij mijn hals. Weet iemand of dit er meer kunnen worden?

 7. Bij mij zitten de bruine vlekken ook vooral in het gezicht en met name op mijn wangen en voorhoofd.. ben benieuwd naar de crème!

 8. Heb al jaren een zwangerschapsmasker en nog steeds is deze niet weggetrokken. Ik heb de bleekcrème besteld en ben nu sinds twee dagen bezig. Groetjes, Mesy

 9. Ik heb bruin vlekken door peeling gehad en die wil ik weg hebben ik wil een bestellen plaatsen en daarna betalen bij ramtahal Kempenaar 2647 8231cj lelystad

 10. Ik snap er niks van ik heb wel vlekjes maar toen ging ik veel in de zon. nu al 2 jaar niet meer in de zon gezeten en het is nu zelfs bijna winter en nu krijg ik ineens vlekjes erbij.mijn beide ouders zijn 75 en 80 jaar en zitten elk jaar in de zon en hebben geen vlekjes.ik snap dus niet waarom ik ze dan wel krijg terwijl ik nog maar 44 ben. vreemd was ook toen ik 39 was had ik nog geen vlekjes maar toen ik 40 werd zat ik ineens onder de vlekjes .van 1 zomer dus. ik ben er er jaren erg depressief door omdat ik altijd graag van de zon genoot en dat nu niet meer durf. mijn huid krijgt dus al jaren helemaal geen zon meer maar de vlekjes blijven toch komen.ook heb ik vaak last van erge jeuk over heel mijn lichaam.wie weet raad?

 11. Bij mij is aanleg denk ik door veroorzaker. Mijn zussen, moeder en tantes hebben ook allemaal bruine pigmentvlekken en dan vooral ook in het gezicht.. bij mij is het helaas best wel erg en ik wil er dan ook graag vanaf komen. Iemand nog aanvullingen of tips?

 12. Ik heb pigmentvlekken op mijn borst en voorhoofd, ik heb het na mijn zwangerschap opgelopen toen ik een midweekje naar italië ben geweest en volop gezond heb. Toentertijd gaf de huisarts aan dat het vanzelf wel weg zou trekken, maar helaas zonder resultaat. (heb het nu ongeveer 8 maanden). Wie kan mij helpen??

 13. Word wel echt helemaaal gek van de pigmentvlekken die ik heb. Ze lijken bij mij echt zwart wat gewoon echtt niet mooi is.. het is bij mij helemaal niet iets wat veel in de familie voorkomt. Wel ben ik altijd al gevoelig geweest voor huidverkleuren, komt ook deels door de acne die ik als puber veel had. Maargoed, binnenkort ga ik trouwen en wil ik er gewoon op mijn best uitzien. Heb de creme besteld, plus 3 verpakkingen zonnebrand en ga het maar gewoon proberen. Wie weet levert het iets heel goeds op…

 14. Bij mj komen pigmentvlekken wel veel voor in de familie, vooral bij de mannen. Had er vroeger helemaal geen last van, maar merk nu ik ouder word (34 jaar), dat ik zwarte vlekken krijg op vooral mijn voorhoofd en wangen. Vind het echt verschikkelijk en schaam mij er heel erg voor. Iemand nog tips op skin light na?

 15. Je krijg altijd te horen van ja voorkomen is beter dan genezen, maarja, ik heb ze al… vind het fijn om hier reacties te lezen en ga er mee aan de slag.

 16. Ik heb helaas bruine vlekken in mijn gezicht en wil er heel graag vanaf, net zoals de rest hier waarschijnlijk. Vind het een fijn artikel met goede tips, ga aan de slag met de skin light creme en misschien combineren met een peeling. Iemand hier ervaring met deze combi?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *